Obuolių pyragas

Tai buvo mano močiutės obuolių pyrago receptas. Niekada nesu mačiusi panašaus į jį. Jis visada bus mano mėgstamiausias ir yra laimėjęs kelias pirmąsias vietas vietiniuose konkursuose. Tikiuosi, kad jis taps ir jūsų mėgstamiausiu! Patiekite karštą arba šaltą per šeimos pietus ar šventes, su plakta grietinėle ar ledais arba su gabalėliu čederio sūrio.

Sudedamosios dalys

8 nedideli Granny Smith obuoliai arba pagal poreikį

½ puodelio nesūdyto sviesto

3 šaukštai universalių miltų

½ puodelio baltojo cukraus

½ puodelio supakuoto rudojo cukraus

¼ puodelio vandens

1 (9 colių) dvigubo pyrago tešla, atšildyta

Vietiniai pasiūlymai
00000 Keisti
Oops! Netoli jūsų neradome parduodamų ingredientų. Ar turime teisingą pašto kodą?
REKLAMA
Nurodymai
Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais griežinėliais. Atidėkite į šalį.

Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių F (220 laipsnių C).

Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite, kad susidarytų masė; kepkite, kol pasidarys kvapnus, apie 1-2 minutes. Sudėkite abu cukrus ir vandenį; užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 3-5 minutes. Nuimkite nuo ugnies.

Vieną tešlą įspauskite į 9 colių pyrago formos dugną ir šonus. Likusią tešlą iškočiokite taip, kad ji būtų maždaug 1/2 colio virš pyrago. Supjaustykite tešlą aštuoniomis 1 colio juostelėmis.

Į apatinį pyragą sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius, suformuodami nedidelį kalnelį. Keturias tešlos juosteles vertikaliai ir tolygiai išdėliokite ant obuolių, ilgesnes juosteles naudodami centre, o trumpesnes – kraštuose.

Padarykite tinklelio formos plutą: Pirmąją ir trečiąją juosteles sulenkite iki galo, kad jos beveik nukristų nuo pyrago. Vieną iš nepanaudotų juostelių uždėkite statmenai ant antros ir ketvirtos juostelių, tada pirmą ir trečią juosteles išskleiskite atgal į pradinę padėtį.

Antrąją ir ketvirtąją vertikalias juosteles sulenkite atgal. Vieną iš trijų nepanaudotų juostelių uždėkite statmenai ant viršaus. Atlenkite antrąją ir ketvirtąją juosteles į pradinę padėtį.

Pakartokite 6 ir 7 žingsnius, kad supintumėte paskutines dvi tešlos juosteles. Tešlos perteklių kraštuose sulenkite ir, jei reikia, apkirpkite, ir suspauskite, kad būtų tvirtai užfiksuotas.

Lėtai ir atsargiai supilkite cukraus ir sviesto mišinį ant grotelių plutos, žiūrėdami, kad jis prasiskverbtų virš griežinėliais pjaustytų obuolių. Šiek tiek užtepkite ant grotelių, bet žiūrėkite, kad nenubėgtų nuo šonų.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 350 °C ir kepkite toliau, kol obuoliai suminkštės (35-45 min.).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *