mėnulio kadrai

Svečias atėjo – padėkite buteliuką ant stalo… Šeimininkė bus pagirta už skanius patiekalus, o namų vadovo paprašys svaiginančio gėrimo visų džiaugsmui. Ir kuris iš jų yra geriausias? Žinoma, rankų darbo.

Norėdami nusipirkti nebrangų „moonshine“, turite tai suprasti. Norint gauti gerą įvertinimą, reikia ne tik eiti per forumus, daugybę atsiliepimų ir peržiūrėti atsiliepimus, bet ir pasikonsultuoti su žmonėmis, kurie tikrai juos naudojo ir daug žino apie šį verslą. Pavyzdžiui, su parduotuvių pardavėjais ir patyrusiais distiliuotojais.

Visa tai padarėme už jus. Taip pat mes jums pasakysime: iš ko vis dar susideda mėnulis, ką apie jį reikia žinoti ir kurį pasirinkti namui, kad papildytumėte rūsį, o kurį – vasarnamiui, kad galėtumėte sukaupti atsargų. vasara ateinantiems metams.

    Šios medžiagos gali jus sudominti: geriausi gartraukiai virtuvei, ko reikia jūsų namams ir koks įtaisas esate jūs?


    Kurį mėnesieną geriau pirkti namams

    Gebėjimas virti kokybiškas namines tinktūras, likerį ir kitus alkoholinius gėrimus nebūtinai yra į pensiją išėjusio pensininko pomėgis. Ir juo labiau – tai ne marginalo kelias iš gretimo kiemo. Naminis alaus gaminimas, pasak patyrusių distiliuotojų, yra rimtas pomėgis, kuris ribojasi su rūpinimu savo ir visos šeimos sveikata.

    Kad padėtume jums padaryti teisingą pasirinkimą, sudarėme terminų, kurie pravers mokantis „moonshine“ nuotraukų, sąrašą. Neišsigąskite jų skaičiaus ir grįžkite prie jo, kai reikia:

    📌 Braga – alkoholio turintis skystis, žaliava moonshine gamybai. Distiliuojamas du ar tris kartus.
    📌 Distiliavimo bakas (kubas) – sandarus indas, į kurį pilama košė, o po to kaitinama, kad iš jos išgaruotų alkoholis (šis procesas vadinamas „distiliavimu“). Paprastai jis pagamintas iš nerūdijančio plieno arba vario.
    📌 Garo vamzdis – vamzdeliai, jungiantys moonshine dalis. Jų viduje juda alkoholio turintys garai.
    📌 Sukhoparnikas – metalinis indas garams džiovinti. Jis pašalina kenksmingus nešvarumus ir vandens garus. Kondensato pavidalu jie nusėda ant džiovyklos sienelių. Vėliau juos reikia nusausinti per čiaupą.
    📌 Šaldytuvas – įtaisas alkoholio garams aušinti iki kondensato būsenos, o po to į skystį. Jį sudaro garo vamzdynas-spiralė ir aušinimo apvalkalas (korpusas). Tarp ritės ir šaldytuvo korpuso yra vandens.
    📌 Distiliuotojas – paprastas mėnulis. Jį sudaro kubas, šaldytuvas ir juos jungiantis garų vamzdynas. Norint pagerinti vairavimo procesą, jį galima papildyti kitais įrenginiais.
    📌 Tsarga – vamzdis, kurio viduje yra purkštukai arba plokštės, skirtos alkoholio turintiems garams išvalyti nuo priemaišų.
    📌 Deflegmatorius. Keli garo vamzdžiai, patalpinti kito viduje ir aušinami vandens apvalkalu. Reikalingas alkoholiui ir vandens garams kondensuoti ir kondensatui perkelti atgal į kubą.
    📌 Distiliavimo kolonėlė. Jį sudaro kubas ir papildomi įrenginiai (šonai, grįžtamasis kondensatorius, šaldytuvas ir kt.). Leidžia iš košės išspausti alkoholį iki 92-96%.
    📌 Mėnulio galva. Pirmoji (lengvoji) misos distiliavimo frakcija. Jame yra pavojingų priemaišų: acetono, metilo alkoholio, acto rūgščių.
    📌 Moonshine kūnas. Tai etilo alkoholis, santykinai grynas – ko reikia. Čia vis dar yra priemaišų: vandens, etilo acetato ir kitų medžiagų, priklausomai nuo misos žaliavos.
    📌 Moonshine uodega. Tai fuzeliai ir kiti aliejai – medžiagos, kurių virimo temperatūra aukščiausia. Atliekos surenkamos į atskirą indą tolesniam distiliavimui.

    Norėdami pasirinkti tinkamą moonshine darapsispręskite dėl reikalingų gėrimo tūrių, stiprumo ir vietos, kur jį gaminsite:

    Apimtys ir gamybos vieta:
    Jei prietaisą pasiimsite tik sau arba bute – galite saugiai paimti mažesnį nei 60 litrų tūrį. Užteks. Be to, bute laikyti didesnį kubą dažniausiai yra problematiška.
    Jei planuojate gaminti moonshine didelėms šventėms ir yra pakankamai vietos – reikalingi dideli kiekiai. Tik nuo 60 litrų.

    Tvirtovė:
    Jei norite gėrimo, kurio stiprumas iki 80-85%būtina, kad distiliuotojas turėtų garintuvą.
    O jei reikia tvirtovės iki 92-96 proc. – paimkite distiliavimo kolonėlę. Kompetentingu požiūriu jis suteikia nurodytą tvirtovę ir tiksliai pašalina nemalonius kvapus.

    Be stiprumo ir apimties, svarbu suprasti: ar toliau tobulinsite dizainą ir koks jūsų biudžetas. Norėdami tai padaryti, paprašėme patyrusio distiliuotojo atsakyti į dažniausiai užduodamus klausimus:

    💡 Reikia mėnesienos, prisotintos kilnių aromatų

    Įdėkite džino krepšelį.

    💡 Ateityje planuoju atnaujinti įrenginį

    Pirkite modulinius distiliavimo įrenginius su spaustuku. Gnybtų jungtis leidžia…

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *